Sveriges mest innovativa arbetsgivare - Spotify 1:a plats

Sveriges mest innovativa arbetsgivare - Spotify 1:a plats

Hammer & Hanborg har för trettonde gången genomfört undersökningen Kommunikatören. Närmare 3 000 personer har deltagit i årets undersökning och bland annat svarat på frågan om vilken arbetsgivare de anser vara mest innovativ i Sverige i dag. På tio i topp-listan finns både internationella bolag, svenska start-ups och en myndighet. På förstaplats kom Spotify. Gabriella Hertzman, HR Communications Manager på Spotify och Katarina Berg CHRO på Spotify tar emot diplomet av Hammer & Hanborg, Expectation Analyst, Karin Netzell och Heléne Hård af Segerstad, Managing Consultant.

Först och främst grattis till placeringen! Tack! Det känns jättekul såklart. 

Hur arbetar ni med att vara en innovativ arbetsgivare? Hela vår företagskultur bygger på innovation, transparens och samarbete. Våra anställda är en salig blandning av olika sorters människor, men de har det gemensamt att de är lekfulla och passionerade. Alltså är det dessa värden som även måste styra HR-arbetet. Vi satsar mycket på att bygga en miljö där alla kan delta, utvecklas, och få möjlighet att bidra med sina allra bästa sidor. Sedan växer vi galet fort också, det i sig kräver att man är rätt nyskapande. Vi måste liksom både bygga bilen och läsa kartan samtidigt som vi kör och då måste man ibland välja helt nya vägar. 

Vad har ni för tips till andra som också vill lyckas med dessa frågor? Nyckeln är att utgå från sin egen företagskultur. Man kan få många bra idéer genom att se vad andra gör, men i slutänden måste man utgå från det som är unikt i ens egen organisation. Utgå från er egen data, låt arbetet gå hand i hand med företagskulturen, och undvik detaljstyrning!

Finns det några fallgropar? Att inte acceptera och lära sig av sina misslyckanden! Om man ska kunna vara innovativ på riktigt måste hela organisationen lära sig att tillåta misstag. Ibland missar man målet, då måste man lära sig av det, gå vidare och försöka igen. En organisation där man är rädd för att göra misstag kan inte bli innovativ. För oss har det också känts viktigt att inte tappa bort det lekfulla och nyskapande när vi växer och mognar som företag.  

Läs hela listan Sveriges mest Innovativa Arbetsgivare