När du vill kickstarta nästa steg i ditt professionella liv

Snart är det dags för ett nytt gäng att börja sin resa genom Make a life, not a living. Det finns platser kvar och du kan fortfarande anmäla dig. Vad är det för program, varför gör Hammer & Hanborg detta och vad kan jag som deltagare förvänta mig, kanske du undrar. För att ge dig svar på de frågorna har vi vänt oss till tre experter; Sara, Kristina och Birgitta.

Ett givet samarbete

Hammer & Hanborgs vision är skapa framtidens professionella liv, både för individer och för organisationer. När vi började prata med Kristina Närman grundare av Care of next och The Professional Freedom Academy om detta så kände vi att hennes program var något för oss, som vi kan stå bakom, men även vara med och utveckla berättar Sara Abrahamsson, Candidate Relations Manager på Hammer & Hanborg, som tillsammans med Kristina är programansvarig för Make a life, not a living.

Kristina tycker också att det är ett givet samarbete. Hon kämpade själv länge med att hitta sin plats i arbetslivet. Först när hon började lyssna på vad hon verkligen ville, vad som var viktigt för henne och vad hon ville bli riktigt bra på föll alla bitar på plats. Snart upptäckte hon att det var fler som kände sig vilsna och som av olika anledningar inte riktigt hittade rätt.

Om jag kan så kan andra

Så med visionen att revolutionera synen på arbetslivet, få oss att fundera på varför vi gör det vi gör och få oss att välja utifrån vad vi vill och inte vad vi ”borde” göra har Kristina utvecklat det som i dag är Make a life, not a living.

 - Jag tror helt enkelt att världen blir en bättre plats om fler gillar det de gör på sina jobb för då kommer de att få tillgång till hela sin potential och dessutom blir vi både gladare och snällare mot varandra, säger Kristina med ett leende.

Make a life, not a living baseras på de erfarenheter Kristina själv fick när hon bestämde sig för att skapa det arbetsliv hon ville ha, som är både inspirerande och meningsfullt. Hennes utgångspunkt är att om hon kunde så kan andra också göra det. Fem grupper, varav en BootCamp-grupp har Kristina och Sara hunnit med det senaste året.

Efter Bootcampen ville hon ha mer

Birgitta Bernvall Rönn deltog i sommarens BootCamp och kände efter det att hon ville ha mer. Därför anmälde hon sig till programmet i höstas och hade då redan avslutat en fast tjänst för att vara egen. För Birgitta var det värdefullt att träffa andra som funderade över samma frågor som hon själv. För henne var det viktigt att få möjlighet att prata med andra eftersom det bekräftade att hon gjort rätt val och var på god väg.

 - Jag kände att mitt val att  köra eget istället för att vara anställd inte var så annorlunda. Det fanns fler med samma tankar. Kristina skickade dessutom med mig en känsla av att det är jag som kan styra båten dit jag vill, och inte vindarna som blåser mig åt ett obestämt håll säger Birgitta.

Birgitta tar särskilt med sig ett stärkt självförtroende – och Kristinas liknelse om studsbollen - Ju hårdare man slänger en studsboll, desto högre studsar den.

- Jag fortsätter som egen företagare i Budskap & Bokstäver. Förhoppningsvis med ett stärkt kontaktnät via programmet och Hammer & Hanborg avslutar Birgitta

Trygghet och styrka är centrala delar

För Kristina är det just det hela programmet går ut på, att du som deltagare ska få ett utökat nätverk, men även trygghet och styrka att förstå att det faktiskt är du som har makten över ditt arbetsliv. Det är när du vet vad du vill, vad du kan bidra med och vad du behöver för förutsättningar, som du kan prestera på topp.

 - Skippa hela karriärtänket! (Arbets)Livet är en spännande upptäcktsfärd och det finns inget rätt sätt att göra på. Tänk på dig själv som en beta-version. Det behöver inte vara perfekt - ut och testa! Det är först när du börjar göra saker som förändring sker, skickar Kristina med som en sista uppmaning.

Anmäl dig här om du bestämt dig för att kickstarta ditt nya arbetliv tillsammans med oss i vår! Om du blivit nyfiken på, och gärna vill veta mer om, programmet kan du ladda ned vårt Whitepaper.