Vinnare av Hammer & Hanborgs Instagramtävling 2017

”Jag är glad och stolt över att vinna en tävling som också kan inspirera andra att ta steget till ett mobilt kontor.” Alexander Åkerberg

Alltid redo med kontoret i väskan. Det var bidraget som gjorde att Alexander vann vår Instagramtävling ”Framtidens professionella liv”.

Alexander arbetar som kommunikatör på Linköpings universitet. Snap, LinkedIn, Facebook, Instagram och webben är några kanaler som ska fyllas med intressant, relevant och engagerande material.

”Att ha en väska på ryggen med allt jag behöver för att göra reportage eller film när som helst gör att jag kan få det där unika underlaget som behövs för att få skapa äkta och bra content. Förmågan att snabbt producera och lägga ut relevant material är en central del av mitt arbete. Därför är jag alltid beredd på att fånga och skapa material precis när det händer och arbetar ständigt med mitt nätverk för att få in tips från verksamheten.”

Linköpings universitet mäter allt de gör i sina kanaler och framgången är lätt att se.

”Det är inte bara kommunikatörer som jag som förser våra kanaler med innehåll. Vi tillhandahåller instagram- och snapchatkontona liu_student där vi varje vecka får följa nya studenter visa upp sitt studentliv. En liknande strategi har vi för instagramkontot för våra medarbetare. Det gör att vi får ett flöde av personligt material, att det blir en kul variation och visar olika perspektiv av universitetet.”

Det är speciellt en studentrekryteringskampanj Alexander vill lyfta fram. Den visar att mycket av framgången också ligger i att våga sticka ut och jobba med varumärket på ett annorlunda sätt. ”De flesta vet vad ett universitet är och många känner till Linköpings universitet. I år stack vi ut hakan mer än vanligt med en kampanj som hade kaxigt manér i kombination med konkreta argument grundade i fakta. Vi annonserade främst på Facebook, Instagram och Youtube och fick mycket hjälp via Facebooksidan och våra nuvarande studenter som är våra bästa ambassadörer. Vi nådde stora framgångar bland målgruppen. ”

Vad var det för kampanj undrar du nu?

Hooka är LiU. 88 procent känner någon som träffat kärleken på LiU.

Här är hela videon: https://www.youtube.com/watch?v=lMhEc8N4bx4

Alexanders tips:

-          Var alltid förberedd och redo på att fånga ögonblicket när det händer

-          Alltid förnya. Aldrig förvalta.

-          Våga sticka ut! 

Vill du se vad Alexander har i ryggsäcken? Se filmen där han avslöjar innehållet.

Fler bidrag från tävlingen