Kompetenssäkra din organisation

Karin Netzell, affärsutvecklare på Hammer & Hanborg medverkar i podden Passion för kommunikation där hon tillsammans med Alexander Mason och Åsa Melin Mandre diskuterar framtidens kompetens inom kommunikation.

De pratade bland annat om framtidens kompetensförsörjning och hur beteenden och värderingar får allt större betydelse. Karin har ett stort intresse för branschens utveckling så vi ville veta vilka highlights hon tar med sig ifrån diskussionen.

 -Temat var spännande! För vem vet vad kommunikation är i framtiden och hur kommer kompetens egentligen definieras? Det här är frågor som inte har några rätta eller enkla svar och att diskutera dem i den här formen kan ge ganska roliga och givande resonemang.

Karin tycker även att det är intressant att resonera kring hur vi kan se på kompetens och hur vi kan kompetenssäkra organisationer på nya sätt, både i dag och i framtiden. Att ständigt lära nytt och öka sin kompetens blir allt viktigare och Karin menar att när utvecklingstakten är snabb och ökar blir kompetensutveckling avgörande för framgång.

 - Vi bör se kompetensförsörjning ur ett hållbarhetsperspektiv. Det innefattar inte bara kompetens, utan även kultur, organisering och värderingar. Vi på Hammer & Hanborg ser att vi kan stötta våra kunder till en hållbar kompetensförsörjning på en rad olika sätt säger Karin.

Hon avslutar med att uppmuntra arbetsgivare att satsa på sitt arbetsgivarvarumärke för att nå ut till, och attrahera, rätt personer som delar organisationens värderingar för det är där en kulturell matchning finns.

Lyssna på podden eller mejla Karin Netzell om du vill veta mer om hur Hammer & Hanborg kan hjälpa er med kommande utmaningar.