Vad händer när jag söker ett jobb?

Vad händer när jag söker ett jobb?

Du ser det där spännande jobbet på webben, på Linkedin eller i vårt jobbmail. Du filar på ditt CV och skriver pitchen om dig själv i ditt följebrev. Det kan vara svårt att lyfta fram vad du kan, vad du vill och vad du lockas av i rollen du söker och i företaget du söker dig till. När du sedan gör slag i saken och skickar in din ansökan tänker du kanske samtidigt – är det verkligen någon som kommer att läsa det jag skickar in? Ja, det lovar jag att vi gör! 

Vårt mål är att alltid vara snabba att läsa de inkomna ansökningarna och så snart vi bara kan återkoppla till dig. Det kan vara en telefonavstämning för att höra mer om vad du har gjort och vad du vill, det kan vara att ses för en intervju hos oss. Eller så tackar vi för ditt intresse och engagemang men vi kommer i detta läge att gå vidare med andra kandidater. Vi försöker att vara så transparanta som möjligt mot dig som söker jobb via oss och du kan följa din ansökan genom din profil på webben.

Ibland går det undan när vi tillsätter en tjänst speciellt om det är ett konsultuppdrag – då kan det handla om dagar från annons till att en person börjar jobba. Så om du är intresserad av den typen av jobb, är mitt råd sök jobbet direkt det annonseras ut!

I andra fall kan det ta längre tid, vår uppdragsgivare kanske inte har bråttom, det kanske är väldigt många som söker tjänsten och urvalsarbetet blir extra klurigt. Vårt uppdrag är ju att matcha rätt person med rätt jobb, baserat på många olika faktorer. Men vi försöker att hålla dig uppdaterad om vad som händer, om och varför det kanske ibland drar ut på tiden. Tycker du att det gått många veckor från det att du skickade in din ansökan men att du inte hört något – då är du självklart välkommen att höra av dig och fråga hur det går.

Vi intervjuar kandidater för rollerna, presenterar de som ligger närmast det vår uppdragsgivare letar efter både kunskaps- och värderingsmässigt. Det är många delar som ska stämma när man ska byta jobb och kollegor.

Jag hoppas att detta ger en inblick i hur våra processer fungerar. 

Sara Abrahamsson

Sara Abrahamsson

Candidate Relations Manager

Sara arbetar på Hammer & Hanborgs kontor i Stockholm.

Alla poster RSS