Nytt år, ny kollega - lär känna Lovisa

Nytt år, ny kollega - lär känna Lovisa

Hej alla! Jag heter Lovisa, är 22 år och en av Hammer & Hanborgs senaste tillskott här på Stockholmskontoret. Jag ska gå rakt på sak och presentera mig för er.

Sedan jag var liten har jag varit intresserad av kommunikationsbranschen med allt vad det innebär. Jag ville bli journalist, sedan ville jag arbeta med sociala medier, men vad alla intresseförflyttningar hit och dit hade gemensamt, var att jag framförallt ville ha ett sätt att nå ut till människor och att kunna påverka. Varför tycker jag det är viktigt? En av mina främsta egenskaper är att jag är extremt lyhörd, och därför ser jag så mycket som jag vill ta vara på och eller förändra. Om jag kan lyckas med det i mitt arbete har jag uppnått mitt livs högsta mål. 

Jag började min ”riktiga” resa när jag gick på gymnasiet, inriktning MIK – Media, Information och Kommunikation. Inriktningen i sig var tagen från universitetsnivå och eftersom det var första gången som den fanns på Östra Real, så fanns en del att önska. Vissa saker var inte lika anpassningsbara som andra men jag lärde mig snabbt hur jag skulle arbeta självständigt när jag tyckte att det saknades vägledning. Det är förmodligen därifrån jag började inse vikten av självstyre.

På universitetet började jag studera internationella relationer på ett program som heter Europaprogrammet. Inriktningen jag valde var idéhistoria och därifrån fick jag lära mig om vilka idéer som har lett vårt samhälle dit vi är idag, varför det ser ut som det gör och därmed en hel del om vad som krävs för att förändra där förändring krävs. Jag har alltid velat arbeta på andra språk än bara svenska och det är därför jag ansåg det perfekt att kunna kombinera mina olika utbildningar. Jag åkte till England på utbyte vilket var en extrem utmaning som jag inte kunde vara mer stolt över att jag klarat av. När det sedan kom till uppsatsen valde jag, av någon oförstådd anledning, att skriva om hur ekonomiska kriser påverkar det stöd som EU får av medlemmarnas befolkning. Uppsatsen var statistiskt uppbyggd och jag som inte tidigare funnit matematik intressant, lyckades ändå komma därifrån med självkänslan intakt och med högsta betyg.

Nästa utmaning tog mig till Paris på praktik, där jag under en termin jobbade på den Internationella Handelskammaren (ICC) på avdelningen för Global Kommunikation. Det var där som jag började luta mig mer mot sociala medier och den analytiska delen av det. Jag fick till exempel lära mig om Google Analytics, hur man lär känna och lyckas nå ut till en specifik målgrupp. Det går nog att säga att jag lyckats kombinera internationella relationer med kommunikation på bästa möjliga sätt och även om tiden var kort och sprang mig förbi som om ingenting hade hänt, så tar jag med mig erfarenheter som jag kommer ha nytta av vad jag än väljer att göra.

Hammer & Hanborg – nu är jag här! Här ser jag att jag kommer ha användning för allt jag har lärt mig och utöver det kunna arbeta med det jag finner ett enormt intresse för. Utan att låta alldeles för sentimental, eller åtminstone försöka, kan jag sanningsenligt säga att jag knappt kan förstå hur jag kunde hamna på en arbetsplats som passar mig så otroligt bra… alltifrån branschen, till kollegorna, till sättet vi arbetar, till vad min roll innebär. Jag ser fram emot att se hur den här utmaningen sätter sin prägel på mitt liv!

Hoppas att ni har fått lära känna mig bättre och lite om hur jag är som person så ses och hörs vi snart!

Lovisa

Lovisa Olsson

Lovisa Olsson

Communication Coordinator and Office Manager

Alla poster RSS