I ständig utveckling mot odefinierade mål

I ständig utveckling mot odefinierade mål

Framtidens professionella liv kommer att efterfråga andra kompetenser, förmågor och kunskaper än idag. Och det ändras snabbt. Så oavsett om du satsar på ett arbetsliv med parallella karriärer, vill byta spår eller fortsätta din utveckling i samma linje så krävs kontinuerlig utveckling.

Vi står i ett skifte där vi förändrar vårt förhållningssätt till lärande. Från att examineras efter lång utbildning till att lära lite hela tiden. Vi bygger på och kompletterar, utifrån intresse eller utifrån behov. Det kan röra sig både om vårt eget behov av nya kompetenser för att kunna arbeta med vår passion. Eller så kan vår kompetensutveckling drivas av externa faktorer, som t ex arbetsmarknadens behov av nya kompetenser.

I undersökningen Framtidens professionella liv har Hammer & Hanborg bland annat frågat hur man upplever kravet på att ställa om sin kompetens för att fortsätta vara relevant på arbetsmarknaden. Ladda ner rapporten här. Eller läs boken med samma namn som finns här. Där ägnas ett helt kapitel åt temat ”ständig utveckling mot odefinierade mål”. Jag kan redan här avslöja att en majoritet av de tre tusen respondenterna inte låter sig stressas utan ser optimistiskt på sina möjligheter att utvecklas i den takt som krävs.

Oavsett om det är inre eller yttre faktorer som driver vår utveckling kommer vi behöva hitta våra egna vägar fram till den kompetens som tar oss vidare mot vårt drömarbetsliv.

På det temat passar jag på att tipsa om intensivutbildningar i att bygga iOS-appar! Läs kort info nedan och mer om utbildningarna här.

The road to Nerdvana starts on an island called Gotland in the Baltic Sea. An All-Inclusive boot camp for your developers to learn iOS with Swift. WCreate in collaboration with Big Nerd Ranch presents a two week intensive learning program and great adventures on Sweden's exclusive limestone Hawaii. 

Karin Netzell

Karin Netzell

CBDO

Alla poster RSS