Efter Make a life, not a living tog jag beslutet

Efter 14 år på samma arbetsplats kände jag att det var dags för en förändring. Jag visste att jag behövde hjälp för att komma igång efter att ha sökt några jobb lite sporadiskt men inte riktigt kommit igång ordentligt. Plötsligt en dag dök det upp ett mail om att få hjälp att kickstarta processen till ett mer inspirerande arbetsliv, jag kände direkt att detta var för mig och anmälde mig samma kväll. Jag lockades av kombinationen av träffar, egna reflektioner och fokus på positiv utveckling.

Jag tycker att personlig utveckling, även om det gäller arbetslivet, kan kännas intimt att prata om och jag funderade om jag skulle vara bekväm med att dela med mig med okända personer. Detta var aldrig ett problem, upplägget för diskussionerna på träffarna kändes inbjudande och diskussionerna blev intressanta men aldrig mer personliga än vad man själv önskade.

Kristina var förtroendeingivande och professionell. Hemuppgifterna däremot var väldigt personliga och startade en hel del reflektioner. Jag gjorde alla moduler ordentligt hemma innan träffarna för att få ut maximalt av programmet och det var verkligen värt det. Visst var det jobbigt ibland att komma hem och känna pressen att göra hemläxa när det var mycket på jobbet och privat. Det var bra att sätta målet redan innan att alltid lösa uppgifterna ordentligt till nästa träff. Några gånger passade jag på att ta en arbetslunch med mig själv, jag gick till ett lugnt lunchställe med datorn, satt i lugn och ro och fokuserade helt och hållet på veckans uppgift. Det blev samtidigt min egentid under stressiga perioder.

Jag tycker mycket om att det var fokus på positiva saker. Jag är säker på att jag inte är ensam om att fokusera på dåliga egenskaper och misslyckanden istället för att identifiera framgångar och positiva egenskaper. Den häftigaste men läskigaste uppgiften var att be andra beskriva mig på ett positivt sätt. Jag fick en fantastisk upplevelse när jag läste igenom alla fina saker som fd och nuvarande kollegor skrev om mig. Jag fick omvärdera mig själv på vissa sätt.

Alla deltagare i gruppen var mycket generösa med tips och råd under träffarna. Vi delade alla med oss av våra bästa erfarenheter och hjälpte varandra. Jag fick många bra tips som jag har haft användning av. Uppföljningen efter programmet var mycket värdefull. Då var riktningen utstakad och gav nyttig feedback på just de svagheter som jag hade identifierat och behövde hjälp med. Det gjorde också att processen fortsatte på ett naturligt sätt efter sista träffen.

Nu har det gått mer än ett halvår sedan programmet tog slut och jag önskar att jag kunde säga att det redan har hänt stora omvälvande förändringar i mitt arbetsliv. Jag är fortfarande kvar på samma arbetsplats med samma tjänst och jag önskar många gånger att förändringen skulle ha gått fortare men processen tog tid för mig och nu har jag kunna ta beslutet att säga upp mig utan att ha en klar bild av min framtid. Programmet hjälper till med de reflektioner som du behöver för att komma vidare, oavsett vilken riktning du vill ta.

Nu kan du göra som jag. Anmäl dig till vårens omgång av Make a life, not a living här.

Lotten Löfberg

Lotten Löfberg

Lotten har deltagit i Make a life, not a living.

Alla poster RSS