Vår historia

Sommaren 1994. Sverige grävde guld i USA. Vi startade Hammer & Hanborg.

Vi skapar framtidens professionella liv

Framgångsrika affärer byggs av människor – människor med förmåga att kommunicera. Att kommunikation är en framgångsfaktor var och är utgångspunkten för vårt företag. Under årens lopp har kommunikation förändrats, från en fråga för marknads- och kommunikationsavdelningen till att beröra alla delar av organisationen. Idag kan vi verkligen säga att allt - och alla - kommunicerar. Jämfört med när vi startade rör våra uppdrag idag betydligt fler delar av organisationen och mycket mer än rekrytering. Idag levererar vi kompetens, talang och konsulttjänster inom management och kommunikation. Allt med målet att utveckla affärer genom människor.

För olika behov under ditt yrkesliv

Vi gillar långsiktighet. Vår ambition har hela tiden varit att bygga ett sunt och hållbart företag. Ett företag där du är lika viktig för oss oavsett om du är kund eller kandidat. Och ett företag som kan tillgodose de behov du har i olika perioder av ditt yrkesliv - när du letar nytt jobb, när du behöver en ny medarbetare till ditt team, när du vill ha inspiration, kunskap och veta mer om trender och utveckling inom kommunikation, digitalt eller management.

Vår ambition är att bli navet i den nya gigekonomi som växer fram, där fler och fler är intresserade av mer tillfälliga ”gig” snarare än tillsvidareanställningar. Vi vill erbjuda tillhörighet, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling för de som ”gigar” och vi vill hjälpa våra kunder att hitta precis rätt kompetens i rätt tidsperiod för sina behov.

Vi vet vad som händer nu, och blickar in i framtiden 

Varje år möter vi tusentals kommunikativa ledare, specialister och young professionals. Det ger oss en unik bild av hur branschen utvecklas och vad som är aktuellt just nu. Men vi nöjer oss inte med det. Vi vill veta vad som händer framåt! Så att vi alltid kan ligga i framkant och erbjuda det senaste inom vårt område. Därför genomför vi varje år Kommunikatören - Nordens största undersökning i sitt slag - som fokuserar på trender och förändringar för yrkesroller inom området.

Välkommen med på vår resa!

Det har redan hunnit gå 20 år sedan den där sommaren 1994. Mycket har hänt genom åren och företaget är inte detsamma idag som det var då. Vi ser fram emot de kommande 20 åren och att fortsätta utveckla både Hammer & Hanborg och branschen!

Christina Hammer & Åsa Falkman (som tidigare hette Hanborg)
Grundare och delägare

Vad vi gör

Vi skapar framtidens professionella liv

7 tips till dig som letar efter ditt första jobb Blogg

7 tips till dig som letar efter ditt första jobb

Grafisk manual

Våra grafiska riktlinjer