Kommunikatören 2017 - Framtidens professionella liv

Hammer & Hanborg har för trettonde gången genomfört vKommunikatören, Nordens största undersökning i sitt slag. Temat för årets upplaga av Kommunikatören är "Framtidens professionella liv". Resultatet kommer att presenteras senare under sommaren.

För trettonde gången har vi genomfört undersökningen med teamt Framtidens professionella liv. Eftersom vi tror att vi står inför stora förändringar på arbetsmarknaden och i våra professionella liv vill vi veta mer om hur du arbetar idag och hur du tror att du kommer att arbeta i framtiden. Och om du fick önska, hur skulle ditt framtida drömarbetsliv se ut? Undersökningen är stängd och vi sammanställer nu resultatet, som kommer presenteras senare under sommaren.

Kommuikatören här är en omfattande undersökning som bevakar utveckling och trender för kommunikativa yrkesroller. Undersökningen har genomförts årligen sedan 2004. Varje år svarar ca 3500 personer på frågor om sin yrkesroll och hur de ser på utvecklingen i branschen.

Vi vill med undersökningen sätta fokus på yrkesområdet genom att:

  • följa utvecklingen och spegla det viktigaste som hänt området under året
  • hitta nya trender inom området och på arbetsmarknaden
  • visa på vikten av och affärsnyttan med kommunikativ kompetens
  • premiera betydelsefulla kommunikativa insatser
  • få en glimt av framtidens kommunikativa arbetsmarknad

 Vinnaren i Instagramtävlingen ”Framtidens Professionella liv" är utsedd. Läs mer om bidraget, motiveringen och ta del av andra inspirerande bidrag här

Resultatet från undersökningen presenteras i en rapport. Under året anordnar vi också olika evenemang där du har chans att ta del av resultatet och lyssna till intressanta föreläsare och talare som ger sin syn på trenderna i rapporten.

Du hittar tidigare års undersökningar till höger under Rapportarkiv där alla rapporter finns samlade.

Dela gärna med dig av resultatet men kom ihåg att uppge källa – Kommunikatören Hammer & Hanborg.

Våra delägare Christina Hammer och Åsa Falkman om Kommunikatören

Berätta om Kommunikatören, hur började det hela?


Första undersökningen gjordes 2004. Dels ville vi ta reda på hur vårt nätverk av kandidater såg på sin arbetsmarknad, hur de sökte jobb, vad de tyckte var viktigt när de sökte jobb, vilka företag som de ansåg vara bra på kommunikation. Vi ville göra den största undersökningen inom vårt område. Dels ville vi ge våra kandidater ett mervärde genom att bjuda dem på ett gratis event där de får kunskap om både kommunikation och om arbetsmarknaden. Syftet var och är fortfarande också att driva frågan om vikten av kommunikation och att synliggöra den här kvalificerade och viktiga yrkesgruppen. Vi hade redan då ett stort nätverk och om någon skulle vara intresserad av och ha möjlighet att göra den här typen av undersökning så var det vi.

Vad var viktigt när ni gjorde den första undersökningen?

Den första undersökningen var i mångt och mycket en nulägesanalys. Men vi hade redan från start med priset Bäst på kommunikation både i privat och offentlig sektor. 

Hur har det sett ut genom åren?

Svarsdeltagandet har varit högt från början och ökat varje år. Det är riktigt imponerande och glädjande att se vilket engagemang många visar. Vi har ju alltid haft någon fråga som handlar om vad man tror om framtiden. Det har varit riktigt rolig och spännande läsning och om man tittar på den första undersökningens svar så har många av de saker som man siade om där hänt.

Vad har ni för förväntningar på Kommunikatören i framtiden?

Att vi än mer ska befästa den som den största undersökningen i sitt slag, att det ska bli en viktig händelse under året. Vi vill fortsätta att kunna ge något tillbaka till alla dem som funnits med i vårt kontaktnät i många år, samtidigt som vi får värdefull input till oss och till våra kunder. Och så vill vi såklart sprida budskapet om hur viktigt kommunikation är, nu och i framtiden.

Arkiv

Här hittar du alla våra rapporter

Tools & Insights

När du vill veta mer om våra insights, metoder och verktyg

Insights by H&H NES

Leading Change - Nordic Executive Survey 2016

Gör vårt test och få svar direkt

Vilken är din supertalang?

Ett kommunikativt verktyg Blogg

Ett kommunikativt verktyg